добре дошли в моя уеб сайт
bulgarskatamuzika.alle.bg

КариZма

KariZma

дует KariZma

Информация

Стил:поп

Години на активност:1999 - 2007

Музикален издател:Karizma Music Factory

Бивши членове

Галина Курдова

Миро

КариZма (произнасяно и изписано изцяло на кирилица „Каризма“) е български дует, съставен от Галина Курдова и Миро.

Биография 

 

Първоначално Галя и Миро пеят заедно (наред с други изпълнители, като Тони ) в пиано-бар „Опера“. В документалния филм КариZма Retrospective Movie двамата твърдят, че решават да работят заедно, защото гласовете им пасват. Едно от първите предложения за име е 2Good4U, но Галя не се съгласява с избора. Така за начало на дует КариZма се счита 1999. Паралелно работят за небългарски музикални компании (EMA, TOCO Int. и други). Две години по-късно се ражда и дебютната песен „Рискувам да те имам“, за която помага Митко Щерев (в благодарностите си в „Еклисиаст“, Галя твърди, че Щерев е причината за съществуването на дуета). За „Рискувам да те имам“ дуетът е номиниран в общо 16 категории за наградите на МТМ, БГ радио, ММ и „Форте“ - най-успешен дебют, най-добра песен, най-добър текст, най-добър дует, най-добър клип, и т.н. От тях печелят 9, което е прецедент в историята на българската музика. [1] Издателската им компания по това време е „Полисаунд“. От там искат спиране на песента от ефир.[2] Всяка от страните твърди, че другата не изпълнява клаузи в договора. Миро коментира: „Те просто не отговориха на изискванията ни, защото имат прекалено много свои ангажименти и се разпиляват сред изпълнителите си. „Полисаунд“ не изпълниха задълженията си към нас и затова се разделихме. Те дори не пожелаха да ни пуснат на турнето със Слави, което е абсурдно, защото живият контакт с тази огромна публика беше голям подарък за нас.“ [3] За издаването на последвалия сингъл от БМК песента е преработена.

Преди излизането на сингъла „Колко ми липсваш“ през 2002, КариZма работят с други изпълнители - Тони, Мария Илиева, Сантра и Спенс, Ава, Ирра и др. Това забавя работата върху очаквания дебютен албум. Следват записи на още песни, като „шаблонно“ има нова песен и видеоклип всяка година - „Ще избягам ли от теб?“ (2003), "Mr. Killer" (2004), „Минаваш през мен“ (2005). На Петите годишни музикални награди на БГ радио през 2006 дуетът изпълнява песента "All in Love", чийто текст е на български език и често за заглавие е използвано „Не сега“ или „За любовта“.

Пет години след дебюта им КариZма издават мултимедийния албум „Еклисиаст“. Заглавието създава медиен интерес[4], който води до своеобразен спор между БАН и КариZма. Костадинов коментира пред журналисти: „Правописна грешка в заглавието на албума ни няма, и ако има грешка някъде, то тя е в Българската академия на науките. Имам няколко копия на Библията и навсякъде „Еклисиаст“ се пише с „и““. [5]

Дискография 

 

Албуми 

Еклисиаст (2006)

Сингли [редактиране]

Рискувам да те имам (2001) (радио сингъл)

Колко ми липсваш (2002) (макси сингъл)

Ще избягам ли от теб? (2003) (радио сингъл)

Miracle at Christmas Time (2004) (неиздаден)

Mr. Killer (2004) (радио сингъл)

Минаваш през мен (2005) (радио сингъл)

All In Love (Не сега) (2006) (радио сингъл)

Всичко било е насън (2007)(радио сингъл)

Fool For You (2007) (радио сингъл)

Други записи 

За КариZма

Вярва (че той ще я чака)

Романтика

Така е добре

Kadosh (A Whole Eternity Silence)

Manchild

Yurudum

За други изпълнители 

Ава - „Мода“;

Ирра - „Искам“;

Мария Илиева - „Нищо“;

Сантра - „Не ме обичаш вече“ (със Спенс), "Fairytales", "What About Last Night";

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.