добре дошли в моя уеб сайт
bulgarskatamuzika.alle.bg

Любо Киров

Любо Киров
Рождено имe: Любомир Киров
Роден: 26 октомври 1972 г.Плевен, България
Стил:поп,вокал-хаус,денс
Инструменти: вокали, пиано, барабани
Музикален издател:Lubo Productions
Свързани изпълнители: Те ,Графа, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Живко Петров, Mr.Moon, Калин Вельов, Ангел Дюлгеров, Алесиа Д'Андреа, Хората от гетото, Сантра

Любо Киров е български поп-изпълнител, автор на много хитове в поп-музиката и десетки текстове за песни. Бивш вокалист на група Те - една от най-успешните групи за последните 10 години.

Кариера 

С група Те 
В периода 2000-2007 година с група ТЕ създава два албума – „Местоимения“ и „Различен“, съдържащи хитове като: „Има ли Цветя“ , „Ще те намеря“, „Искам“, „All Right“ (с Мария Илиева), „Различен“ и много други, заставали на първи позиции зa седмици наред по това време в радио и телевизионния ефир. Група ТЕ е носител на Първа награда на Международния Медиен фестивал „Албена“ в раздел „Концерти“ за реализацията на „TE Unplugged“ DVD. През същият период заедно с ТЕ Любо Киров е участвал в големи музикални събития като концертите на Simply Red, Incognito, Al McKay's Earth Wind And Fire Experience, Simple Minds. Групата взима участие в различни инициативи и кампании като „Спортът срещу дрогата“, „България в ЕС“ в Брюксел и др.
Самостоятелна кариера 
През пролетта на 2007 г. Любо напуска група ТЕ и стартира соловата си кариера.
Първият самостоятелен сингъл на Любо - „Отново вярвам” - печели престижния конкурс на БНР „Златна пролет”.
През 2010 г. излиза и първият самостоятелен албум на Любо - „Любо 2010“, който съдържа много от хитовете създадени през последните две години, като „Mога“, „Говори ми на ти“, „Аз и ти“ (с Хората от Гетото), „На края на света“, „Забранена любов“ (към едноименния сериал на Nova Tv), „Tonight“ (с италианската певица Алесия Д’Андреа) и др. Вече е факт излъчването на три от песните от албума на Любо - „Говори ми на ти“, „Отново вярвам“ и „Тonight“ в авторитетната класация на МТV - Europe’s World Chart Express
Поетическият талант на Любо и умението му да намира подходяща за вокална интерпретация лирика се ценят от много популярни български изпълнители. Освен търсен текстописец, Любо участва като гост-вокалист в десетки музикални проекти на свои колеги. Съвместният проект на Любо заедно с Живко Петров „Life is beautiful“ става доста популярен с провокативното си видео, достигнало над 1 милион и 200 000 гледания. През 2012 г. излиза сингълът заедно с още 7 ремикса на чужди ди-джеи. Налице е вече и новият сингъл „I Can't Get Over“ с Mr.Moon, който се катери в класациите на вокал-хаус парчетата.

Награди

2012 – Най-добър изпълнител (Изпълнител на годината) (БГ Радио)
2007 - Най-добра песен (БНР)
2005 – Най-добра група (БГ Радио)
2004 – Наи-добро изпълнение на живо (БГ Радио)
2003 – Най-добра група (Melo TV Mania Music Awards)
2003 – Най-добра музика (Melo TV Mania Music Awards)
2002 – Супергрупа на България (БГ Радио)
2002 – Най-добра група ( Bulgarian TOP 100 Music Awards)
2001 – Най-добър дебют (Melo TV Mania Music Awards)

Дискография 

Местоимения
Албум на
Издаден 2001
Жанр Поп
Различен
Албум на
Издаден 2003
Жанр Поп
Te Unplugged
Албум на
Издаден 2005
Жанр Live
Стилове pop
Любо 2010
Албум на Любо Киров
Издаден 2010
Жанр Поп
Музикален издател Lubo Productions
Life Is Beautiful
Албум на Lubo & JP
Издаден 2011
Стилове Dance/House
I Can't Get Over
Албум на Mr.Moon & Lubo Kirov
Издаден 2012
Стилове soulful house
Музикален издател Stimulated Soul Recordings
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.