добре дошли в моя уеб сайт
bulgarskatamuzika.alle.bg

Орлин Павлов

Орлин Павлов е български певец.

Биография

Орлин Орлинов Павлов е роден на 23 април 1979г. в град София.Любовта му към музиката е наследствена – родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години – Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран. На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев и в трупата „4хС”, която гастролира на много български и международни сцени и печели много награди. Театър-студио „4хС” е експериментална група, създадена през 1994 г. от Николай Георгиев. По-късно е приет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Сценични синтетични изкуства”. Паралелно със следването работи в „Държавен сатирично-вариететен театър” – Габрово като актьор в продължение на две години. През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера” в София, където работи заедно с Галя и Миро от „Каризма”, певицата Тони, пианиста Живко Петров, както и с други популярни български имена в музиката. През 2002 г. Орлин е поканен да стане вокал на група „Каффе”, част от която са и музикантите Милен Кукошаров – кийборд, Валери Ценков – барабани, Георги Янев – китара, Мартин Ташев – тромпет, Венцеслав Марков – бас китара и Веселин Веселинов (Еко) – бас китара. През 2003 г. издават единствения си албум „Alone”, с който печелят две години по-късно наградата „Албум на годината” на годишните музикални награди на телевизия ММ. Други награди, които са печелели през годините са: трето място на „Златния елен” 2003 г. в град Брашов, Румъния; награда за група на „Мело ТВ мания” през 2004 г. Пикът на популярността на групата идва с победата й на първия конкурс за българска песен на „Евровизия“ през 2005 г. През 2007 г. участва в танцовия спектакъл „36” на Театрална работилница СФУМАТО. След четири години с група „Каффе” през 2006 г. Орлин Павлов започва самостоятелна кариера. Първият му самостоятелен сингъл “Мечтаеш ли” е продуциран от График Дизайн Студио, собственост на приятелката му Мария Маслева с която има петгодишна връзка. Записва и ремикс към песента на български и на английски Dream on garage mix, който е дело на Bimbo & Lemar,като прави и видео към парчето.По-късно записа песента “Обичай ме за 5 минути” и дуета със Светла Иванова “Сладка отрова”. Успоредно с музикалната и танцовата си кариера Орлин се изявява и като рекламно лице на марки дрехи и играе малки роли в холивудски продукции, снимани у нас.

Телевизионни предавания

„Dancing Stars” 
През декември 2008 г. Орлин Павлов и Яна Акимова победиха в първото българско телевизионно състезание „Dancing Stars”. Няколко месеца по-късно се разбра,че те са двойка и в живота.

Златния елен 
През 2009 участва на Златния елен , където се представя с баладата Lonely и кавър на румънската група Дирекция 5.Успява да попадне във финалната деветка.

VIP dance България 
През 2009 е поканен за жури в първия сезон на VIP dance България. 

VIP Brother 
На 17-ти септември 2012 Орлин влиза в къщата на четвъртия сезон на VIP Brother, заедно с още 13 участници и небезизвестната Памела Андерсън. Титулован е като "дванадесетия" съквартирант, като в къщата влизат още четирима негови колеги певци - Аксиния, Мариана Попова, Юлиян Константинов и фолк певицата Бони. В последните минути на 17.11.2012г. става ясно, че той е избран за победител.

Клипове 

Каффе - Не е ли любов
Каффе - Пак там
Каффе - Вместо мен
Каффе - No more
Каффе - Lorraine
Артисти от любов към живота - Утре
Орлин Павлов - Мечтаеш ли
Орлин Павлов - Dream on
Орлин и Светла Иванова - Сладка отрова
Орлин и Белослава - Всяка година по същото време
Орлин Павлов - Chicago
Графа, Любо и Орлин - Заедно
Орлин Павлов и Бобо - Секунда
Орлин Павлов - За ден

Филмография 

През 2012г. участва в сериала на Нова телевизия, „Отплата” в ролята на Христо Манчев, който е приятел на главния герой (Александър Георгиев) и му помага през цялото време в сериала.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.