добре дошли в моя уеб сайт
bulgarskatamuzika.alle.bg

Руши Видинлиев

Руши Видинлиев

Рождено име  Рушен Видинлиев

Псевдоним: Руши

Роден: 3 август 1980 г.  

София, България

Стил: поп,денс

Активни години: 2002–

Свързани изпълнители: Карла Рахал,Устата,Остава

Рушен Видинлиев, по-известен като Руши Видинлиев, е български поп певец, роден на 3 август 1980 в София.

Биография 

От първи до четвърти клас учи в училището към италианското посолство в София. Още от малък тренира тенис, а мечтата му е да стане тенисист, но едновременно с това желае да бъде актьор. От 8-годишен танцува „Ламбада“ в балет „Шок“, а две години след това заминава да учи в шотландски колеж. Там учи театър и участва активно в театралните постановки на колежа. Когато завършва Руши живее в ЮАР, а няколко месеца след това заминава да учи в Кино академията на Ню Йорк. Въпреки че е приет там, той започва висшето си образование в Бристолския университет в специалността „Драматичен отдел“.

Руши става популярен в България през 2001 г., с микс от поп, електро-поп, рок и естрадни песни. Дебютът си на българската сцена прави през 2002 с песента „Всичко се връща“ (за която е записан и вариант на английски език, наречен "Taking A Breath"), към която заснема клип. Следващият му сингъл е "Away From You", който е последван от издаването на абума „От друга страна“. Албумът е в предимно поп и денс звучене с много динамика - типични за продукциите на Мага. Друга песен, която става популярна, е "Il Ritmo Del Mio Cuore", която е на италиански. Поради жизнената енергия, която носи, песента става летният хит на 2003.

В края на същата година излиза с клип новата му песен "Instead", която е дует с рапъра Устата. Песента е включена в новия албум на Видинлиев „Независим“, който излиза малко след това - ноември 2003. Стилът е същият - поп и денс, но вече е малко повлиян от ритъм енд блус-а. По аранжиментите на парчетата работи с главно с Миро Гечев и Мага. От албума излизат още два клипа - на песните „Ти беше“ и „Хотел**“, като втората се върти по радиата предимно в ремиксиран клубен вариант.

Третият албум на Руши излиза през пролетта на 2005 и се казва „Онзи“. С него певецът прави лек завой в стила си, като са използвани повече китари - засилва се рок звученето, но въпреки това пак личи характерният мелодичен стил. Песента "Онзи" е написана и аранжирана от Магомед Алиев - Мага. Отново работи с Миро Гечев. Заснети са клипове към песните „Онзи“ и "Things Are Simple" (Която има версия и на български-"Бързай Бавно").

Той издава последният си албум "Post Sleep" (2008), върху който работи с Retro, алтернативно трио, което повежда музиката му в по-експериментална посока. Албумът получава противоречива критика и има малко комерсиален успех.

Сингли 

Taking a Breath

Всичко се връща

Away From You (Далече от теб)

Лъжи ме (с Карла Рахал)

Il Ritmo del Mio Cuore

Instead (С Устата )

Ти беше

Хотел **

Онзи

Things Are Simple

BG TV (ft. Део)

Go ahead

Post Sleep

Beautiful Dirt

Дискография 

От друга страна (2002)

Включва песните "Away From You" (версия на български език - "Далече от теб"), "Всичко се връща", "От друга страна", "Il Ritmo del mio Cuore" ("Ритъмът на сърцето ми"), "Скрий слънцето" и други.

Независим (2003)

Непознати очи (макси-сингъл) (2003)

Онзи (2005)

Post Sleep (2008)

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.