добре дошли в моя уеб сайт
bulgarskatamuzika.alle.bg

Сигнал

Сигнал
Произход: юни 1978
Стил: рок, хард рок
Активни години: 1978 - 
Членове: Йордан Караджов - вокал, бас, китара, Владимир Захариев - барабани, Александър Мариновски - китара, Георги Янакиев(музикант) - бас китара
Бивши членове: Георги Кокаланов - барабани (1978 - 1979) ,Румен Спасов - бас (1978 - 1990) ,Христо Ламбрев - пиано (1978 - 2002) ,Симеон Пешев-клавишни (2002-2005) ,Емил Ламбрев-клавишни (1986-1989)

„Сигнал“ е популярна българска рок група. Създадена е в София през юни 1978 година от Йордан Караджов, Христо Ламбрев, Румен Спасов и Георги Кокаланов. Първия си албум „Вечен кръстопът“, групата издава през 1979 година. В 30-годишната си кариера издават 11 студийни албума и изнасят хиляди концерти. Тя е една от българските групи с множество концерти извън България.

Дискография

Студийни албуми [редактиране]
Вечен кръстопът - 1979; издател Балкантон
Попътен вятър - 1980; Балкантон
Каскадьори - 1981; първи двоен рок-албум в България, Балкантон
Сигнал 4 - 1983; Балкантон
Сигнал и Дечо Таралежков - 1984; Балкантон
Вундеркинд - 1986; Балкантон
Шоуто трябва да продължи - 1992; издател Рива Саунд (Riva Sound)
Между ад и рай - 1995; издател АРА Аудио-Видео
Вкусете живота - 1997; издател ЮБП Интернешенъл (UBP International)
Сигналистика - 1999; ЮБП Интернешънъл
Черно белият албум 2005 ; двоен албум, издател Варна Саунд (Varna Sound)
Сборни албуми [редактиране]
Най-доброто от Сигнал - 1994; ЮБП Интернешенъл
Цветя - златни балади - 1998; ЮБП Интернешенъл
Сигнал - Най-доброто - 2000;
Сигнал - Златна колекция - 2008; СтефКос Мюзик
Концертни албуми 
Сигнал - на живо - 2003; издател СтефКос Мюзик (StefKos Music)

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg